Untitled Document
 
 
 
 
UniWeb Design
 

A ZeneTheatrum tevékenységi köre több terültre terjed ki ; színházi produkciók, színi-tanoda, drámapedagógia, tanári továbbképzések, színházi nevelési programok, táboroztatás, csapatépítõ tréningek -, de mindegyik központjában az élményekre, fejlõdésre, tanulásra vágyó ember áll, legyen az akár felnõtt, akár gyermek. Olyan tapasztalatokhoz igyekszünk hozzájuttatni tanítványainkat, amelyeken keresztül fejlõdik az önértékelésük, kreativitásuk, önbizalmuk, szociális készségeik. Ezek az élmények hatékonyan fejlesztik az önismeretet, és hozzájárul ahhoz, hogy sikereket érjenek el az élet bármely területén.

 

ZeneTheatrum Musical Színház története

A ZeneTheatrum 2000-ben alakult, önálló egyesületté 2002-ben fejlõdött. Szervezetünk fõ célja kezdetben az volt, hogy zenés nagyszínpadi produkciókat hozzunk létre és tartsunk repertoáron Debrecenben, illetve utaztassuk azokat  Hajdú-Bihar, illetve a környezõ megyék településeire. A készülõ produkciókhoz megkerestük Debrecen tehetséges és vállalkozó kedvû fiatal mûvészeit, akik kedvet éreztek egy lendületes, fiatalos, energikussága és körülményei miatt alternatívnak tekinthetõ musical színházhoz csatlakozni.

Így színházunk falai közt megfordultak Jászai díjas színmûvészektõl kezdve televíziós sorozatszínészen és pop-rock sztárokon át pályakezdõ- és amatõr színészek, jazz-, rock és operaénekesek, kóristák, valamint balett mûvészek, néptánccsoportok és még sokan mások.

Túlnyomórészt ismert darabokat dolgozunk fel, célközönségünk eleinte a gimnazista és felnõtt korosztály volt, az utóbbi idõben pedig  a gyermekek és családok színházi igényeit igyekszünk kielégíteni.

A színpadra állításnál mindenekelõtt szem elõtt tartjuk, hogy a gyermek talán elsõként találkozik az adott mûvel, ezért törekszünk a jó értelemben vett "klasszikus" rendezésre, amely az öncélú formaalkotás helyett, a darabban meglévõ drámai feszültségre, humorra, szépségre, izgalomra épít. Így születtek meg a ZeneTheatrum nagyestés produkciói, mint az István, a király (2000.), Sztárcsinálók (2002.), A Dzsungel Könyve (2005.), GREASE (2006.), A vitéz szabólegény (2007.), Valahol Európában (2007.), János vitéz (2008.), Diótörõ (2008.), Lufipufi és Barátai (koncert-show 2009.),

 

ZeneTheatrum Stúdió és SziniTanoda története

A szakmabelieken kívül már kezdettõl fogva kerestük a tehetséges érdeklõdõ fiatalokat, akik szeretnék magukat kipróbálni színpadon, kíváncsiak erre az érdekes világra és, ha esetleg nem is akarnak színházi pályán elhelyezkedni, szeretnék idejüket egy jó csapatban eltölteni sikerélményeket szerezni. 

Ebbõl az igénybõl kiindulva indítottuk be 2005-ben a ZeneTheatrum Stúdiót, ahol a színpadra vágyó fiataloknak ének, tánc, színészmesterség képzést kezdtünk biztosítani és lehetõséget adtunk nekik a színpadi szereplésre és fejlõdésre. Ezek a foglalkozások a középiskolás korosztályt érintették leginkább és büszkék vagyunk, hogy több tanítványunkat indítottuk el a pályán.

Új korszakot jelentett történetünkben a Mini Szinitanoda létrejötte 2009-ben, amely ajtót nyit a legkisebbeknek is, és akkora igényt tapasztaltunk a gyerekek és szülõk körében, valamint annyira megszerettük ezt az újfajta kihívást, hogy azóta, ez a ZeneTheatrum fõ tevékenységévé nõtte ki magát. 

A szervezet mûködése szinte teljes mértékben ennek rendelõdik alá, a meglévõ elõadásainkat ún. vizsgaelõadásként a növendékek rendelkezésére bocsátjuk, hogy azok fõ- és csoportos szerepeiben megmutatkozhassanak a közönség elõtt, új produkciót pedig évente csak egyet tervezünk a nagyközönség számára, amelyben a legügyesebb tanodások szintén szerepelhetnek.

 
 
 
UniWeb Design
 
 
 
UniWeb Design